Welkom in de nieuwe Red Rhino shop
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uniek

De vrijwel onbekende pilinoot groeit van nature op vulkanische grond in de Filippijnen en haalt er veel waardevolle voedingsstoffen uit

Uniek

De vrijwel onbekende pilinoot groeit van nature op vulkanische grond in de Filippijnen en haalt er veel waardevolle voedingsstoffen uit

Uniek wereldwijd! Alleen uit de Filipijnen.

Ontdek nu de Pili-noot, alleen uit de Filipijnen. Alleen van RedRhino!
De pilinoot, ook wel balsemfruit genoemd, is afkomstig van de tot 30 meter hoge Canarium ovatum-boom en komt oorspronkelijk uit de Filipijnen.

De pili-notenboom is sterk, bestand tegen orkanen die vaak grote schade aanrichten op de Filippijnen. Maar bij stormachtig weer draagt ​​de boom nog meer vrucht. Doordat de noten rijk zijn aan voedingsstoffen en gezonde ingrediënten zoals verzadigd, organisch palmitinezuur, worden ze steeds populairder.

De veelzijdige piliboom (Canarium ovatum) is een groenblijvende boom van tot 30 meter hoog, afkomstig uit de Filippijnen en eetbare vruchten draagt, genaamd Kedongdong.
De harde notenpit bevindt zich in de driehoekige notendop en wordt gebruikt als brandstof, voor het maken van houtskool of ter decoratie. De rook die vrijkomt bij de verbranding verdrijft muggen. De noot zelf kan worden gegeten met of zonder de flinterdunne schil, die kan worden verwijderd door deze in heet water te weken.

Vitaminen, mineralen en voedingsstoffen

VOEDINGSSTOFFEN

Per 100g Pili noot, gedroogd.

Energie: 719 kcal (3008 kJ)
Water: 2,8 g
Eiwit/Proteïne: 10,8 g
Vet: 79,6 g
verzadigde Vetten: 31,2 g
enkelvoudig onverzadigde Vetten: 37,2 g
meervoudig onverzadigde Vetten: 7,6 g
Koolhydraten: 4 g
waarvan Suikers: 0,9 g

VITAMINES

Vitamine A: 41 UI
Vitamine B1 (Thiamine): 0,9 mg
Vitamine B2 (Riboflavine): 0,1 mg
Vitamine B3 (Niacine): 0,5 mg
Vitamine B6: 0,1 mg
Vitamine B9 (Foliumzuur): 60 µg
Vitamine C: 0,6 mg

MINERALEN

Calcium: 145 mg
Ijzer: 3,5 mg
Magnesium: 302 mg
Fosfor: 575 mg
Kalium: 507 mg
Natrium: 3 mg
Zink: 3 mg

Bron

Basic Report: 12145, Nuts, pilinuts, dried (USDA). Alle verklaringen zonder garantie. Deze voedingsinformatie is onderhevig aan natuurlijke schommelingen.
Pilinoten zijn ideaal voor koolhydraatarme diëten omdat ze weinig koolhydraten bevatten. Ze zijn rijk aan vitamine B1 en magnesium en zijn natuurlijke bronnen van voedingsstoffen. Lactose- en glutenvrij, ze leveren essentiële vetzuren, zijn veganistisch en vrij van bewaarmiddelen. Pili-noten zijn vrij van verontreinigende stoffen, genetische manipulatie en chemicaliën.
Verse pilinoten hebben een delicate, milde smaak met een romige consistentie. Rauwe pilinoten doen denken aan jonge hazelnoten, geroosterd smaken ze nootachtig, milder dan amandelen, met een vetgehalte van 70-80%. De verkregen notenolie is zoet als olijfolie van hoge kwaliteit. Veelzijdig in de keuken, bijvoorbeeld geroosterd met honing voor desserts of gemalen in cakes, ijs en chocolade. Er zijn geen grenzen aan uw culinaire verbeeldingskracht.
Het openen van pilinoten kan een uitdaging zijn, omdat ze tot de hardste noten behoren. Op de Filippijnen worden lokale messen, zogenaamde bolo’s, of zelfs machetes gebruikt om de harde schaal te kraken. Red Rhino Pili-Nuts verkoopt pilinoten met een kleine inkeping aan de buitenkant waardoor ze met de meegeleverde cracker in een handomdraai geopend worden. Wij brengen u de pilinoot, die steeds populairder wordt!
De pilinoot is rijk aan eiwitten en vetten en is met 719 kilocalorieën een uitstekende energiebron. Hun energie-inhoud overtreft zelfs macadamianoten, paranoten en walnoten. Naast vezels en eiwitten bevat het ijzer, magnesium, kalium, zink, fosfor, calcium en vitamine A, B en C. Het is belangrijk op te merken dat pilinoten veel verzadigde vetzuren bevatten.

Ga kraken!

Genoeg gelezen? Bent u goed op de hoogte? Dan zijn wij tevreden! Als u vragen, verzoeken, suggesties of ideeën heeft, die u aan ons wilt richten, schrijf ons dan!

We oogsten wat we zaaien

Red Rhino bouwt aan een netwerk dat de lokale vogels beschermt en de ontwikkeling en uitbreiding van inheemse pilibomen op de Filippijnen ondersteunt. Ons doel hierbij is niet alleen het creëren van langdurige handelsrelaties, maar ook het versterken van het lokale milieu, de natuur en de economie. Red Rhino erkent nogmaals haar bijzondere verantwoordelijkheid voor een wederkerige en duurzame wereld.

Red Rhino Noten

Jouw partner als het om noten gaat!

Red Rhino Noten

Jouw partner als het om noten gaat!

Scroll naar boven